Jul i stallet
    1961

    Jul i stallet

    Typ av bok:Bilderbok
    Författare:Astrid Lindgren
    Illustratör:Harald Wiberg
    Förlag:Rabén & Sjögren

    "Det var en gång ett barn som satt i sin mammas knä. Det var jul och barnets mamma berättade om en alldeles särskild julnatt i ett stall för länge sedan. Barnet såg alltsammans för sig som om det hänt i deras stall, på deras egen gård ..."

    Så börjar ramberättelsen i Jul i stallet och därefter följer den välkända julberättelsen. Astrid Lindgrens "julevangelium" har blivit något av en klassiker. Den stämningsfulla berättelsen om barnet som föds i stallet den allra första julnatten kom ut första gången 1961, då illustrerad av Harald Wiberg. Senare utgåvor är illustrerade av Lars Klinting.

    Svenska
    Jul i stallet

    Jul i stallet

    Astrid Lindgren

    89.00 SEK
    Nu firar vi jul Samlingsvolym

    Nu firar vi jul Samlingsvolym

    Astrid Lindgren

    179.00 SEK
      Bok läsning
      Böcker

      Andra böcker som du kanske gillar

      astrid tänker litet format

      Fakta

      Astrid Lindgren i Danmark

      Astrid Lindgrens böcker kom tidigt ut i Danmark, den första danska översättningen var Pippi Langstrømpe på Skandinavisk Bogforlag i Odense, 1946. Sedan 1970-talet har Gyldendal i København varit det stora danska Astrid Lindgren-förlaget. Det spelas även mycket Astrid Lindgren på danska teaterscener, bland annat har artisten och kompositören Sebastians musikalversioner av Pippi Langstrømpe och Ronja Røverdatter gjort stor succé. 1986 tilldelades Astrid Lindgren det stora danska LEGO-priset.