Godkännandeprocessen

Från idé till färdig produkt – Astrid Lindgren Aktiebolag är som licensgivare med i varje steg i godkännandeprocessen och kommenterar/godkänner. Varje steg kan behöva arbetas med ett par gånger för att båda parter ska bli nöjda med slutresultatet.

Utöver produkter ska även exempelvis annonsering, pressutskick, framtagning av butiksmaterial och andra aktiviteter godkännas av Astrid Lindgren Aktiebolag. Här listar vi stegen i godkännandeprocessen. Vi använder ett digitalt godkännandesystem genom alla steg. Varje licenstagare får ett konto med eget log in.

Skiss på produkt

Licenstagaren laddar upp en skiss på produkten i godkännandesystemet. Astrid Lindgren Aktiebolag kommenterar och godkänner genom systemet.

Prototyp

När skiss är godkänd skickar licenstagaren ett fysiskt första prov på produkten till Astrid Lindgren Aktiebolag. Licenstagaren anmäler i godkännandesystemet att ett prov är skickat för godkännande. Astrid Lindgren Aktiebolag kommenterar och godkänner genom godkännandesystemet.

Produktionsprov/Referensprov

När prototypen är godkänd kan produktionen startas. Licenstagaren skickar referensprover (antal enligt avtal) till Astrid Lindgren Aktiebolag.

Astrid Lindgren Aktiebolag tillämpar ca 5 arbetsdagar vid leverans för att kommentera och godkänna skisser och prover.

Pippi produkter licens

Hur vi arbetar med licensprodukter

Våra produkter ska hålla god kvalitet, prisvärdhet och design i linje med Astrid Lindgrens verk. Det är viktigt för oss att tillverkningen sker på ett hållbart sätt, både socialt och miljömässigt.

Läs mer om licensverksamheten på Astrid Lindgren Aktiebolag

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig till Astrid Lindgren Aktiebolag med frågor, förslag eller idéer som rör Astrid Lindgrens författarskap!

Telefonnummer
08-122 025 00

E-post
[email protected]